Koninklijke onderscheiding voor Theo van Dam.

04-05-2021 /
Vorige week konden wij al melden dat 2 vrijwilligers van Oranjehof een Koninklijke onderscheiding hadden ontvangen. Maar ook in Culemborg hadden we een super vrijwilliger die een Koninklijke onderscheiding kreeg.

Theo van Dam koninklijk onderscheiden.

Maandagmorgen 26 april 2021 heeft burgemeester Gerdo van Grootheest van Culemborg Theo van Dam verrast met een koninklijke onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerstaken. Zijn echtgenote mocht de onderscheiding, lid in de Orde van Oranje Nassau, opspelden.

Hij werkt als fotograaf voor de Culemborgse Courant en zorgt dat er ook foto’s van zorgcentrum Kulenburg in de krant komen. Hij maakt in Kulenburg regelmatig foto’s en zet ook de Nieuwsbrief in elkaar. Dit doet hij al ruim 10 jaar. Van zorgcentra De Betuwe ontving hij een mooie bos bloemen.

Behalve zijn werk voor Kulenburg is Theo ook actief als verkeersregelaar voor de Avondvierdaagse, waarbij hij ook de rolstoelers van Kulenburg veilig door de straten van Culemborg begeleidt.

Verder zijn er nog wel wat activiteiten van Theo te noemen zoals het blad klaarmaken voor Senior Collectief Culemborg, foto’s op de kabelkrant van SRC en zo zijn er nog meer activiteiten van hem te noemen.

Hij heeft dan ook de onderscheiding ten volle verdiend.