Vrijwilliger in Beeld.

29-04-2021 /
Regelmatig zetten wij een vrijwilliger in de spotlights, deze keer is het Claudette Kruseman. Zij is al 6 jaar vrijwilligster op de locatie Elim in Ochten.

Mijn naam is Claudette Kruseman, geboren in Haarlem en al 23 jaar wonend in Echteld. Ik ben net 70 jaar geworden en heb dus al grote volwassen kinderen.    Ik heb een zoon van 44 jaar en twee kleinzonen van 12 jaar en 10 jaar. Mijn dochter is 41 jaar en heeft ook twee kinderen , twee zoontjes van 8 en 10 jaar.  Mijn partner heeft  2 zonen en bij een van zijn zonen is een kleindochter geboren nu net 2 jaar geworden.

Ik heb tot mijn 64e jaar gewerkt bij Wageningen Universiteit eerst als bedrijfsmaatschappelijk werkster en later heb ik mijn Msc diploma Human Resourse Management behaald en ben werkzaam geweest als HRM adviseur en plaatsvervangend hoofd.

Ik  heb in 2001 mijn moeder uit Haarlem gehaald en heb haar kunnen laten plaatsen in Elim. Dat was een risico, maar door omstandigheden noodzakelijk. Mijn moeder had het meteen enorm naar haar zin. Later hoorde ik van een verzorgster dat mijn moeder hardop bad voor het eten en god bedankte voor alle lieve mensen en de lieve verzorging in Elim. Dat zegt genoeg!

Al bijna 6 jaar werk ik nu als vrijwilliger in Elim. Ik heb destijds voor Elim gekozen omdat ik wat terug wilde doen voor het huis als dank voor de goede verzorging van mijn moeder. En tot op de dag van vandaag merk ik hoe goed de mensen het binnen Elim hebben en het is fijn als ik een steentje kan bijdragen aan het welzijn van bewoners. Ik hoop nog jaren binnen Elim vrijwilligerswerk te kunnen doen, zolang de gezondheid dat toelaat.

Ik ben destijds begonnen met mensen te bezoeken binnen Elim en af en toe nam ik ze mee voor een kopje koffie aan de Waal. Daar deed ik mensen echt een plezier mee. Later ben ik de geheugentraining gaan doen en dat doe ik al jaren elke dinsdagmorgen. Ik heb ook 3 jaar in de clientenraad gezeten,  omdat ik graag meer zou willen doen, met name  inhoudelijk.

Naast vrijwilligerswerk en mijn oppasdag in Rotterdam bij de kinderen van mijn dochter heb ik ook nog hobby’s. Ik speel  dwarsfluit, ik lees veel en heb zo’n 12 jaar geleden een literatuurgroep opgericht , ik wandel en fiets graag en ben veel in onze tuin bezig. Soms probeer is weer wat creatief bezig te zijn door kaarten te schilderen die ik aan vrienden en kennissen stuur voor een verjaardag of gewoon zomaar. Daarnaast probeer ik 2x per week te sporten. Dus ik hoef me niet te vervelen.

Claudette Kruseman